ماجرای قرص های پیدا شده در کیک های خوراکی در مدارس چیست؟
قرص های مشکوک ،چندین روز است که ویدئو ها و اخباری در فضای مجازی دست به دست شد که خبر از اتفاقی وحشتناک می داد. داستان از این قرار بود که دانش آموزان دو استان هرمزگان و سیستان و بلوچستان مدعی شده اند که در میان کیکهای خوراکی خود انواع قرصهای روانگردان و غیر رونگردان یافته اند. این موضوع نگرانی هایی را برای والدین به همراه داشت. در یکی از این ویدئو ها که از مدرسه ای در روستای زیوه پیرانشهر پخش شده بیان می کند که در قرص SHDیا همان ترامادول ۵۰ میلی گرم در در داخل یکی از تیتاپهایی که یکی از دانش آموزان از بوفه مدرسه خریداری کرده بود دیده می شود. فردی مدعی شده که در کیک پلمپ شده، قرص روانگردان با دوز بالا جایگذاری شده که بسیار خطرناک است. البته فرد با اطمینان کامل بسته را باز میکند و یقین دارد که بسته مورد نظر قرص دارد. ادعایی که قدری هم مشکوک به نظر میرسد.
آیا این ماجرا واقعیت دارد؟
دکتر فاطمه نوروزیان مدیر روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفتگو با فرارو، گفت: “نمونههای ارسالی به این دانشگاه، همگی باز بوده و نمیتوان تایید کرد که وجود قرص یا کپسول در محصول از محل تولید کالا بوده یا خیر! “
وی ادامه داد: “تاکنون ۳۰ نمونه قرص یافت شده از ۱۲ شرکت مواد غذایی توسط مردم برای ما ارسال شده است که هیچ کدام از قرصهای کشف شده در میان محصولات، مشابه یکدیگر نیست و از انواع و اقسام قرصها و کپسول ها، برای جایگذاری استفاده شده است. “
مدیر روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، افزود: “پیرو بررسیهای صورت گرفته از نحوه تولید محصولات ذکر شده در شرکتهای مواد غذایی، نشان میدهد که امکان گذاشتن این مواد خارجی در محصولات در حین تولید و بسته بندی در داخل کارخانه وجود ندارد و همه کارخانجات تولیدی تحت نظارت وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی فعالیت میکنند و تا کنون هیچ گونه مورد مشکوک و خاصی یافت نشده است. ”
نوروزیان تصریح کرد: “به صورت تصادفی از هر کدام از شرکتهای مواد غذایی در مناطق مختلف استان بصورت کارتنهای صد عددی از محصولات مختلف تهیه شد، ولی در هیچ کدام از این محصولات مورد مشکوک و جسم خارجی یافت نشد. “
همچنین سخنگوی سازمان غذا و دارو بیان کرده است:
طبق بررسیهای صورت گرفته از گزارشات مردمی در دو استان سیستان بلوچستان و هرمزگان، مشخص شد قرصهایی پس از تولید و در مرحله عرضه داخل کیکها گذاشته شدهاست.
موارد مطرح شدهی جاسازی قرص در کیکها مربوط به بیش از ۱۰ شرکت تولید کیک است.
نکته قابل توجه آن است که تولید کیک در همان استانها صورت نگرفته و از خارج از این استانها به آن جا وارد میشود.
قرصهایی که در کیکهای خوراکی گذاشته شده، انواع گوناگونی داشته است.
بررسیهای صورت گرفته از ۳۰ مورد گزارش شده از استان هرمزگان نشان میدهد که موضوع مربوط به خط تولید نیست.
مردم هم میتوانند موارد مشابه را به سامانه تلفنی ۱۹۰ گزارش دهند.
منبع:رصد امروز
گرداوری مطلب مورد نظر توسط:علی نادری